Vervoer

Auto

Voor een verblijf op Ibiza is het aan te raden om een auto te huren. Dit kan je thuis al via internet regelen. De auto staat dan klaar op de luchthaven. Bij de kaart staat een route beschrijving naar ons huis.

Bus

Op loop afstand is er een busstation waar alle bussen over het eiland rijden.

Restaurants

Ibiza is bezaaid met allerlei restaurants.
Van super chique tot zeer eenvoudig en van Mac Donalds tot traditioneel Spaans.
De Spanjaarden eten niet vroeg, de meeste restaurants lopen rond 22.00 uur pas vol.
Hier alvast een paar aanradertjes:

Can Pou

Naast ons huis is er in de bocht een heerlijk eethuisje genaamd Can Pou waar je fantastisch Spaans kan eten voor een goede prijs. Knus en gezellig.

Costa in Sant Gertrudis

Lekker voor een echt Spaanse lunch. Kijk goed om je heen in dit traditionele restaurant, de hammen hangen er te drogen. Probeer zeker het broodje serranoham…vurrukkulluk!

Rita’s Cantina in Sant Antoni

Dit door de Nederlandse Rita gerunde restaurant, staat direct aan de haven  Heerlijk voor een kop koffie, kroketjes en bitterballetjes of een lekkere en betaalbare daghap.

Strandjes

Ibiza telt om en nabij de vijftig strandjes die enorm variëren in grote, soort en publiek.
Dichtbij ons huis ligt op 5 minuten rijden Cala Salada,een mooie baai met kiezelstenen en zandstrandje.
Een ander fraai strand is Cala Llonga, dat gelegen is in een mooie baai. Dankzij het ondiepe water is het een ideaal strand voor gezinnen met kinderen.

Cala San Vincente, gelegen in het noordoosten van Ibiza, is ook een mooi plaatje. Deze baai heeft een prachtig wit strand met een fraai contrasterende azuurblauwe zee. Door de ligging in het rustiger deel van het eiland is dit vrij brede strand zelden te druk bevolkt. Bij het strand is een wandelpromenade met wat horeca en op beperkte schaal wat accommodaties.

Verder is het erg leuk om zelf Ibiza te ontdekken en op zoektocht te gaan naar jouw mooiste plekjes. Daar waar de zon ondergaat of juist waar hij opkomt. Of is het de volle maan en de prachtige sterrenhemel die het hart sneller doet kloppen……

Leuke uitjes

Hippiemarkten

Er zijn er diversen kleurrijke hippiemarkten op het eiland te bezoeken.
Een kleine greep:
Punto Arabi op woensdag bij Es Canar.
Las Dalias op zaterdag bij Sant Carles.
Sant Joan op zondag. Midden in het dorp, klein maar zeer sfeervol.

Dalt Vila

Dalt Vila is het oude gedeelte van Ibiza stad; een vestingstad gebouwd op een berg.
Een bezoek is zeer de moeite waard en het uitzicht over zee en het eiland adembenemend.

Boottochten

In de haven van Sant Antoni zijn er dagelijks tientallen boottochten naar diverse eilanden waaronder het mooie eiland Formentera. Er zijn excursies naar dolfijnen, speciale onderwaterfotografie bootreizen of exclusieve trips met snelle boten.

Cala Comte: Sunset Ashram

Bij Cala Comte vind je “Sunset Ashram”.
Een fantastische plek om heerlijk te “chillen” met ……. jawel……zicht op een prachtige zonsondergang.

 Aquarium Cap Blanc in Sant Antoni de Portmany

In Sant Antoni is een zeegrot. Vroeger werd deze als opslagplaats gebruikt voor zeerdieren.
Nu toont dit kleine aquarium diverse vissoorten. De bar met terras bied een prachtig uitzicht over de baai. De moeite waard!

Winkelen

De meeste winkels zijn open van 9.00 tot 21.00 uur en sommige van hen sluiten tussen 14.00 en 17.00 uur voor hun siësta/middagslaapje.
Strandwinkeltjes blijven tot laat in de avond open en tijdens het hoogseizoen op Ibiza zijn de meeste winkels 7 dagen per week open.

  • In Sant Antoni vind je de meeste winkels in het gebied rond de haven. Hier vind je vooral kleding- en schoenenwinkels en natuurlijk de souvenierwinkeltjes.
  • In Ibiza stad vind je heel veel winkels met antiek, kleding, kunstnijverheid, lederwaren, meubels, sieraden en borduurwerk, glas-vlecht en houtsnijwerk.

Wandelen

Ibiza is een populaire wandelbestemming: er zijn prachtige routes door de heuvels, de pijnboombossen of langs de kust.
Op deze pagina staan enkele wandelroutes beschreven

Moutainbiken

Bron: http://www.idyllischibiza.nl/mountainbiken/
Als er één manier is om dit eiland te verkennen dan is het wel per fiets! De mooiste plekjes kun je bereiken en wanneer je een stevige mountainbike als vervoersmiddel neemt dan kun je zelfs de meest hobbelige fietsroutes perfect afleggen